iPhone Programajánló

 

Ajánló

Van pár érdekes program amit mindenképpen érdemes megszemlélni, mert jópofa, mert hasznos, vagy mert kultikus darabnak számít. Az alábbi programok ingyenesek (legalább is a publikálás időpontjában azok voltak) A válogatás a teljesség igénye nélkül készült.

Persze léteznek tematikus oldalak is : http://napiapp.hu/ios_appok

Hello - Neved alapján kreál neked egy Jedi, kalóz, vetkőzős vagy akár fantasy, stb. álnevet. -Jópofa
 
PasswdMgr - Mindenféle jelszavakat (Számítógép, PIN, Levelezés, Chat, telefon, stb.) tárolhatunk benne keresési lehetőséggel vagy téma szerint csoportosítva.
 
Skype - A számítógépeken népszerű alkalmazás iPhone megfelelője. Sajnos a telefonos cégek közbenjárására csak WiFi kapcsolaton keresztül tud beszéd kommunikációt (máshol marad a chat), de ott átveszi a szerveren beállított kapcsolatainkat.
 
Torch - A készülék háttérvilágítását kapcsolja be teljes fényerővel, így kis zseblámpát faraghatunk iPhone-unkból. - Hasznos
 
Darkroom - Sötétben segít a beépített kamerával exponálni. A beépített mozgásérzékelővel megvárja azt a pillanatot amikor nem mozdul meg a készülék.

Így elkerülhetjük a bemozdult képek készítését.

 
Big Button - Exponáláskor a képernyő bármely részéhez hozzáérve aktiválhatjuk a fényképezőgépet. Nem kell bajlódnunk azzal a kis résszel amit a gyári szoftver használ.
 
Evernote - Feljegyzések tárolására. A gyártó cég szerverére szinkronizálhatjuk teendőinket, képeinket, weboldalkivágásainkat. Ingyenes kliens program létezik bármilyen hagyományos számítógépre is. Internetkapcsolattal folyamatosan szinkronban maradhatunk pl. az irodai gépünkön folyamatosan változó tartalommal.
 
WifiTrack - WiFi kapcsolat figyelő program. A környék Hotspot-jait pásztázza. Kiírja a térerősség és csatornaszámokat. Amennyiben csatlakozni tudunk valahova, rezgéssel és hangjelzéssel figyelmeztet.
 
GPS Lite - Az egyik legjobb hagyományos GPS alkalmazás. Képes a koordináták tizedfokos vagy perces adatbevitelére. Kezeli az iTunes könyvtárakat kilépés nélkül.

Műhold vagy utcatérkép kezelés, útvonalak (trackkek) mentése, iránytűs navigálás, stb.

Akár Geocachig-ghez is alkalmas.

 
iHUD lite - Ingyenes alkalmazás amivel a gépkocsi szélvédőjére vetíthetjük sebesség, irány, magasság adatainkat. Képes egy előre beállított sebesség túllépésekor riasztásra.
 
QuickLeech - A program preferenciájában megadott kiterjesztésű fájlok letöltésére alkalmas böngésző. Például torrentfájlok, képek, pdf-ek, zip-ek letöltésére.
 
COM-LINK - Adó-vevő. Több iPhone-al BlueTooth-on keresztül rádiózhatunk ingyen.

Mint a CB-s korszakban...

 
Beacon - Egy megjelölt pont megtalálását segíti a késöbbiekben. A GPS alapú program

kis nyíllal jelzi például merre hagytuk autónkat az óriási parkolóban.

 
Speedtest - Netes sebességünket mérhetjük vele. A speedtest.net kliensprogramja.

Az eredményeket meg is oszthatjuk a neten.

 
Pinmail - Pontos GPS koordinátákkal és fotóval ellátott levelet küldhetünk.

Találkozók szervezésénél akár hasznos is lehet.

 
TouchTerm - SSH terminál billentyűzetemulációval és eltárolható szervercímekkel.

Támogatottak a különböző billentyűkombinációk, a karakterkódolások és még sok minden állítási lehetőség.

 
Ping - Négy alprogrammal remek kisegítő alkalmazás. Ping a távoli gépek ellenörzésére. Ping Subnet az alhálózatunkon aktív címek felderítésére. Traceroute az IP csomag útvonalának feltérképezésére. Telnet pl. SMTP szerverek működésének ellenőrzésére. - Számítógépes szakembereknek kötelező darab.
 
iTranslate - Fordítóprogram A különböző nyelvek között a Magyar is szerepel.
 
FullBrowser - Teljes képernyős böngésző program. Képes linkek levélben való küldésére és könyvjelzők kezelésére is.
 
GPS Tracker - Bekapcsolt állapotban képes nyomkövetésre. Egy netes regisztrációt követően a Google térképén rajzolja ki az útvonalunkat valós időben. Feltüntetve a magassági és sebességadatokat. (A háttérben futtatott iPod funkció megakadályozza, hogy a készülék elalvás után kiléptesse a programot.)
 
Sensor - Az iPhone kameráján kijelölt területet felügyelhetjük. A terület és az érzékenység megadása után a készülék többféle hanggal jelzi, ha a területen mozgást észlel.
 
Discover - Az egyik legnépszerűbb adatátviteli alkalmazás. WiFi hálózaton Pendrive-két használhatjuk a szinte teljes memóriánkat. Képes iPhone - iPhone közötti adatátvitelre is.

Webes felületen keresztül böngészővel is kontrollálhatjuk a kommunikációt. Az áttöltött adatainkat később megnézhetjük a programból. Képes, mozis, mp3, doc, txt, pdf, xls, stb. adatok megjelenítésére, lejátszására.

 
VNC - Virtual Network Computing kliens. Távolról vezérelhetjük számítógépünket az ismert alkalmazás kliensprogramjával.
 
Moziműsor - Budapesti mozik műsora. Ajánlók,képek, kritikák. - Mozi-fanatikusoknak kötelező.
 
Geocaching - A környék legközelebbi Geocache pontjait tudhatjuk meg segítségével.

A program a nemzetközi Geocaching adatbázisból válogat. A kiválasztott célpont keresésére is kapunk irány, távolság támpontokat. - Függőknek kötelező.

 
BindoLite - Egyszerű kis Geochachig program.
 
Sound Level - Egyszerű zajszintmérő. Egy analóg utánzatú műszerről olvashatjuk le Decibelben a mért adatokat.
 
FStream - Az egyik legjobb online rádióhallgató program. Az egyszerűség kedvéért a helyi hálózaton keresztül másolhatjuk fel (copy-paste) a stream linkjét a program webes felületére.
 
fring - Skype, MSN, AIM, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo, stb Chat és beszéd átviteli kliensprogram. Sajnos a beszédátvitelt csak WiFi-n keresztül tudja. Ingyenes fring fiók regisztrációja után a telefon Push technológiáját felhasználva, a háttérből (kikapcsolva) is képes adatok fogadására. - Kötelező darab
 
Remote - Apple program. Az iTunes teljes vezérlését elérjük a helyi WiFi hálózaton keresztül. iTunes DJ. vezérlés iPhone-os partikon közösen dönthetjük el melyik szám és milyen sorrendben szólaljon meg. - Kötelező darab.
 
FileAid - Hasonló mint a Discover, de itt USB csatlakozót is használhatunk adatcserére.
 
PocketDyno - Autónk súlyának megadása után teljesítménymérésre alkalmas.

Benzinimádó tuning-mestereknek kötelező darab.

 
PhotoSync - Lokális hálózaton a beépített kamera képtárát nézhetjük meg egy másik számítógéppel. Lehetőséget adva a képek letöltésére is.
 
AirVideoFree - Az asztali számítógépen futtatott szerverprogramon keresztül az ott tárolt videókat, valósidejű konverzióval nézhetünk meg az iPhone-on. A program lassabb gépeken képes a kiválasztott videótartalom előzetes konverziójára, majd későbbi lejátszására is.
 
Megaphone - Mikrofonná alakítja a telefont. A fejhallgató-kimeneten keresztül erősíthetjük a jelet.
 
FAC - Fake A Call. Egy alibihívást kaphatunk előzetesen beállított tartalommal. Kiszűrődő beszédhangokkal, hívófél képével, stb. - Elfoglalt embereknek kihagyhatatlan.
 
BubbleWrap - Szereted kipukkasztani a buborékfóliát? Időre? Akkor is, ha újranőnek?
 
Lightsaber - Lézerkard emulátor. Amatőr Jedi-lovagoknak kötelező darab.
 
Qik - A hasonló nevű oldalon való regisztráció után 3GS telefonunkról élő videóstream-et, küldhetünk az interneten keresztül barátainknak. Az adás végeztével az oldalon eltárolt filmjeinket bármikor megnézhetjük, vagy automatikusan beilleszthetjük blogunkba.  (A kliensprogram elérhető a legnépszerűbb kamerával ellátott telefonokra is. http://qik.com/info/supported_phones)
 
Gmove - Otthoni PC vagy Mac számítőgépünket böngészhetjük az alkalmazással. A mind két oldalon futtatott kliens alkalmazás egy Google postafiók IMAP elérésén keresztül kommunikál. Így távolról is elérhetőek maradnak dokumentumaink, amelyeket ide-oda másolhatunk vagy akár hozzáfűzhetjük egy postázandó levélhez is.
 
VLC Remote - Számítógépen futtatott VLC mozilejátszó távirányítására alkalmas WiFi-n keresztül.
 
ShoZu - Email-címekre, közösségi oldalakra, híroldalakra vagy blogokra tudunk küldeni bejegyzéseket, fotókat. Akár mindegyikre is, egyszerre.


 
Mozi24 - Budapesti mozik műsora, információk filmekről, előzetesek, kritikák. - Mozi fanatikusoknak kötelező.
 
Pocket Paradise - Tengerzúgás, sirályok, hajókürt, tücskök... Állítható paraméterekkel élvezhetjük a tengerpart élményét - egy szoláriumban.
 
pic2shop - Termékek beazonosítása vonalkód alapján. A felismert kód alapján egy adatbázisból lehívja a termék adatait (név, kép, ár, stb.)